Het 64e bericht uit Canada: Verslag van etappe #36

Gepubliceerd op 8 juni 2015 om 20:48

Maandag, 8 juni 2015

Iedere dag vervalt Michael van het ene in het ander avontuur. Op de kilometerteller staan nu 3.000 km. Het zal niet lang meer duren of het trio moet zich gaan opmaken voor de Rocky Mountains:

"Het is even over 7:00 uur als wakker word. Ik ga naar het toiletgebouw, eerst naar de toilet en daarna douchen. Het ziet er schoon uit, behalve als ik het douchegordijn wil open doen. Er blijkt poep boven aan het douchegordijn en nu aan mijn handen te zitten. Goede morgen!!

De rest van de douche is schoon en ik ga toch douchen, na natuurlijk mijn handen gewassen te hebben e.d. Als ik terugkom zijn Dave en Sann ook wakker. Zij gaan ook douchen en hun spullen pakken. Ondanks de droge nacht is mijn tent nat aan de binnenkant en moet ik hem eerst laten drogen. Als alles droog is, pak ik hem in.

ontbijt-5.jpg

Ik voel mij niet echt OK, maar ik weet niet precies wat het is. Wij gaan eerst eten. Ik eet behoorlijk veel, omdat ik denk dat dit misschien ook wel een (mede)oorzaak is.Na het eten voel ik mij alweer een stuk beter. Wij gaan gezamenlijk op pad en rijden weer op HW1. Wij gaan nu eindelijk weer in de richting die wij moeten gaan. Het is warm en de wind waait niet te hard, maar is stevig. Het fietsen hier is niet eenvoudig...

blogverzendeninSaskatchewan.jpgsaskatchewan.jpg

De warmte neemt toe. Als we in Saskachewan aankomen, gaan wij even naar het informatie centrum. De klok gaat hier een uur voorruit, omdat Saskachewan als enige provincie in Canada niet mee doet aan de zomertijd. Ik kan met het internetsignaal hier nu wel mijn blog verzenden, hoop ik. Maar nee hoor, het signaal is te zwak. Ik heb een connectie met Dave zijn telefoon nodig. Met pijn en moeite gaat het goed.

Ik ontmoet even later een Nederlands stel dat hier een broodje eet en al jaren in Canada woont. Ik heb met hen een leuk gesprek en krijg een donatie.

klapbandSann.jpg

Als wij een drie kwartier gezeten hebben, gaan wij verder. Na korte tijd horen we een grote knal. Het is de achterband van Sann. Hij is geklapt. Oorzaak lijkt dat hij te hard is opgepompt. Na een nieuwe binnenband gaat de tocht verder.

31graden.jpg3000km.jpg

De wind neemt toe en de temperatuur is, ondanks de verkoelende wind, 32 graden. Het is afzien en dat geldt ook voor Dave en Sann. Dave stelt voor om in Moosomin te overnachten. Ik denk dat dit verstandig is.

vermoeidinMoosomineten.jpg

Wij gaan eerst naar een restaurant en eten wat. Daarna checken wij in, in een smoezelig motelletje, waar wij voor $42 een kamer hebben.

Ik ga als eerste mijn spullen naar binnen brengen en mijn blog, Facebook e.d. bijwerken. Ik zie Dave rond 18:30 uur langslopen en hij gaat terug naar het café om ijshockey te kijken. Hij vraagt of ik mee ga, maar ik zeg dat ik boodschappen ga doen. Hij heeft al boodschappen gedaan en wil ijshockey kijken.

moosomin.jpg

Sann gaat met mij mee naar de winkel en op de terug weg wil hij wat eten. Hij wil niet bij de bar van vanmiddag eten, omdat deze duur is. Wij gaan naar een bar op de hoek en eten daar snel een hamburger. 

Na het eten gaan wij terug naar het motel en even later komt Dave terug, die mijn wasgoed buiten ziet. "Wat doe je Michael?", vraagt hij en ik vertel hem dat wij boodschappen gedaan hebben en wat hebben gegeten.

Later op de avond heb ik met Dave een goed gesprek, waarin ik over mijn angst om de ziekte terug te krijgen spreek. Hij is open over wat hem bezig houdt.

vogeldiemeevliegt.jpg

Wij zullen morgenochtend zien hoe wij de dag zullen volbrengen. De wind zal morgen nog krachtiger zijn en het wordt weer warm. Ik heb besloten de druk voor mezelf er zoveel mogelijk af te halen. Zowel Sann als Dave willen zich volledig aanpassen. De mannen supporten mij nu prima en ik ben blij dat wij samen reizen. De meeste ongelukken met fietsers hier gebeuren in grote groepen of alleen. Wij reizen met z’n drieën op misschien wel de meest veilige wijze..."

 

Han Schomakers, editor

Reactie plaatsen

Reacties

Ida
9 jaar geleden

Alweer een vogel die meevliegt? Wat voor soort is het? Je weet dat indianen iets hebben met roofvogels? (Chief?) Je zit in een groot indianengebied in Saskatchewan. Toevallig heb ik hier recent een docu over op de t.v. gezien (Ci). E.e.a. speelde zich af in de directe omgeving van Qu'Apelle. Daar kom je dus langs. Ik wens je een veilige en rustige tocht door dit gebied. Hopelijk wordt het iets minder warm zodat het fietsen aangenaam blijft. Suc7!

Han
9 jaar geleden

Nou, negeer bij deze dan maar grotendeels mijn vorige advies hahahaha.... Als je het nu prettiger vindt om richting samen verder te fietsen ???? ???? ???? moet je dat voorlopig dan ook maar doen. Succes, Chief van Beek.Ugh!

Ron
9 jaar geleden

Hoi Michael, je hebt je keus gemaakt. Met zijn drieën verder. De mannen zijn op jouw pad gekomen en vinden het blijkbaar oké als jij de richting bepaald. Dat betekent volgens mij dat je gewoon voor je doelen kunt gaan. Gr. Ron

Joke
9 jaar geleden

Ha die Michael, fijn om te lezen dat je je toch prettig voelt in gezelschap van je reisgenoten. Wat Ron ook schrijft (Ha die Ron! Hoe is het in Schotland?!), als ze jou zoals het er nu naar lijkt volledig supporten zullen zij zich ook aan jou aanpassen en kun jij de koers (in brede zin) bepalen. Als dat goed werkt zal het jou ook geen energie kosten, zoals in het begin, maar juist energie opleveren. Ik duim ervoor dat het allemaal goed blijft lopen.

Leuk, de Rocky Mountains! Ik vind het gebied waar je de laatste dagen doorheen fietste maar kaal en plat, ik verheug me nu al op de foto's vanuit de schitterende Rocky Mountains! Uiteraard zal het een stuk zwaarder voor jullie zijn, maar je weet dat er na elke inspanning (omhoog) weer een ontspanning (omlaag) komt. En je lijf is na zo'n 3000 km fietsen natuurlijk aanzienlijk sterker geworden. Je komt hier straks terug als een gebruinde gespierde spijker, een soort halfgod :-))
Tja, nu is het weer te warm, en in het begin te koud..... Wat dat betreft is ons in vele opzichten stabiele kikkerlandje zo gek nog niet.
Had ik je al verteld dat wij jou wél missen? ;-)

Goede reis weer verder!
Groetjes, Joke

Melvin
9 jaar geleden

Hoi Michael, ik heb met de town hall van Regina gemaild. Hoop op wat aandacht voor je tour. ????

Ida
9 jaar geleden

Nog even: Indianen en roofvogels: arend en adelaar. Als je die roofvogel weer ziet kijk dan eens of het er zo een is.
Goed dat de anderen je nu beter support geven houden zo! Net als Joke verheug ik me ook op beelden van de Rocky Mountains. Vlak land zien we hier genoeg. Een kennis van mij kwam net terug van vakantie in de omgeving van Galcary en R.M.: beren gezien (bruine en zwarte) take care there!

Henriëtte
9 jaar geleden

Fijn dat je je draai gevonden hebt met de jongens. Geeft weer rust in het koppie.

Henriëtte
9 jaar geleden

Gaat de klok niet een uurtje terug? Bij zomertijd wordt de klok toch een uur naar voren gezet in het voorjaar? En ze zitten in dezelfde tijdzone als Manitoba.