Michael van Beek

Geboren in Haarlem op 12 mei 1967

Opgegroeid in Noord-Holland

Getrouwd en twee zoons

 

 

Sinds mijn eerste kennismaking met Canada in 1980 heb ik een zeer bijzondere en sterke band met de Natuur en de Native culture van de First Nations van Canada. Het is voor mij moeilijk uit te leggen wat maakt dat ik volledig in mijn kracht sta en bijzondere ervaringen heb. Misschien is je één voelen met je omgeving en daarin jezelf verbonden en thuis voelen nog het meest passend.

 

 

Na 1980 ben ik in 2002, 2005, 2008, 2012 en 2013 in Canada geweest. Elke reis naar dit land is voor mij een thuiskomen en bijzondere ervaring geweest. Op één van deze bijzondere ervaringen heb ik een Chief van de First Nations ontmoet die aangaf mij nog wel terug te zien omdat ik nog een reis te maken had om zelf te helen. Dat zei mij toen totaal niets, maar dat is inmiddels wel anders….

 

Sinds april (2014) weet ik dat ik Sarcoïdose heb. Daarmee viel veel op z'n plaats en al mijn kwalen hadden nu ineens een naam. Op dit moment trekt al het leed van de afgelopen jaren mijn lichaam uit, hoewel je het met deze grillige ziekte nooit precies weet. Mijn werkgever heeft mij de ruimte gegeven om te vechten en deze ziekte te overwinnen. Hoewel we eerst uitgingen van een burn-out en geen idee hadden dat de Sarcoïdose een rol zou spelen.

Het is nog erg lastig om mijn conditie op peil te krijgen. Te veel inspanning levert direct reactie op, zoals pijn in enkels, gewrichten en een soort gevoel van griep.

 

De sarcoïdose gaat mijn lichaam uit, maar zit nog wel in mijn longen. Mijn longfunctie is gelukkig goed en er is geen medische reden om deze tocht niet te doen. Voor mij is de voorbereiding al in volle gang en ik zoek vaak naar een evenwicht in training en mij goed voelen. Gelukkig kan ik mijn werk gewoon doen, maar moet ook daar soms voor vechten om, ondanks mijn gevoel ziek te zijn, toch naar het werk te gaan en te presteren.

 

 

Naast mijn werk coach ik mensen en geef ik trainingen in leiderschap. Op dit moment is dat nog zeer beperkt, wat nu niet vreemd is natuurlijk. Het mooie van dit werk is dat het mij net zo verrijkt als de ander.

 

Deze tocht Strength of Hope zie ik als een deel van mijn pad waar ik me op begeef en waarbij ik oprecht naar mijn hart mag luisteren. Dit neem ik dan ook weer mee als ervaring in het coachen. Al was het alleen maar de ervaring dat onze grootste leraar ons eigen hart is!

  

Nieuwsgierig of coaching ook iets voor jou kan zijn of naar mij als persoon kijk dan op mijn website; Native Soul.