Het 78e bericht uit Canada

Gepubliceerd op 20 juni 2015 om 21:46

Zaterdag, 20 juni 2015

Michael & Sann zijn gisteren als een VIP ontvangen en dat houdt waarschijnlijk in dat zij vandaag niet zullen fietsen... Lees het verslag:

"Ik word pas om 7:30 uur wakker en heb heel goed geslapen. Wij kleden ons aan. Clinton neemt ons mee voor een ontbijt buiten de deur.

ontbijt-6.jpg

Wij gaan met de Mercedes en komen tot bij een tentje dat de 'Whiskey Creek' heet. Er zitten allemaal lokale mensen en Clinton kent hen allemaal. Er wordt direct ruimte gemaakt om ons een plaats te geven aan de tafel. Wij krijgen direct koffie en ik bestel een Bonanza ontbijt. Dit blijkt een fors ontbijt met 3 eieren, gebakken hamschijven, worstjes, geroosterd brood etc.

Het is geweldig dat wij zo in de gemeenschap worden opgenomen. Wij genieten van ons ontbijt en de tijd vliegt. Na het ontbijt neemt Clinton ons mee naar de ranch waar hij zijn paarden heeft lopen. Hij wil graag Sann voor het eerst van zijn leven op een paard laten rijden. Het is niet ver weg en de ranch is redelijk groot. Als wij de paarden gaan ophalen, blijken zij helemaal achterin over de heuvel te staan. Het is geweldig om te zien wie de leider in de groep is en hoe zij op Clinton reageren.

depaarden2.jpgdepaarden.jpg

Na enig tijd staan Sann en ik tussen alle paarden in. Wij worden door hen aan alle kanten begroet. Een geweldige ervaring om te merken hoe deze paarden op je reageren. Wij lopen met de paarden terug naar de ranch, waar Clinton de leider zadelt om Sann in de bak te laten rijden. Het gaat prima totdat Sann af wil stappen. De hengst begint behoorlijk te bokken, maar Sann blijft gelukkig zitten. Clinton schreeuwt tegen de hengst. Hij luistert direct! Gelukkig is er niets aan de hand en Clinton verontschuldigt zich bij Sann.

detruck.jpgdetruck2.jpg

Als wij teruggaan vraagt Clinton of ik zijn truck, die hier op de ranch staat, naar zijn huis wil rijden. Deze truck is splinternieuw. Het is de behoorlijk luxe uitvoering van een Silverado. Ik rijd rustig achter Clinton aan. De truck rijdt geweldig!

Ik realiseer mij dat ik weer in een bijzondere situatie terecht ben gekomen. Ik heb met Clinton op een of andere manier een goede klik. Hij heeft op zijn beurt weer veel vertrouwen in mij en Sann . Ik vind het heel bijzonder.

Als we thuis zijn, gaan wij bijna direct door naar een hal, waar zijn kinderen en vrouw optreden met zang. Als we binnen komen heeft Kaytlyn net gezongen. Wij hebben haar dus gemist. De andere optredens zijn erg goed en ik geniet er oprecht van.

Lunch-1.jpg

Als we met Clinton weer richting huis gaan, blijf Kaytlyn met haar oudste dochter achter. Clinton moet meteen door naar Calgary voor een bruiloft. Sann en ik gaan aan onze blog werken. Daarna nemen wij de zoon en jongste dochter mee naar een restaurant voor een lunch. Het is best gezellig met hen. Zij zijn erg aardig. Als wij gegeten hebben, gaan wij weer terug naar huis.

Sann en ik gaan rond 19:00 uur weer naar de hal waar de optredens verder gaan. Deze blijken nog weer beter dan die van vanmiddag te zijn. Ik ben echt geraakt door een aantal prachtige optredens...

Als wij rond 21:30 terug zijn, eten wij wat bij Kaytlyn thuis en hebben leuke gesprekken. Ook spelen beide dochters op de vleugel en speel ik nog wat gitaar. Clinton komt later in de avond weer thuis. Wij hebben samen nog een geweldige avond, waarin wij zingen, muziek maken en praten. Ik lig pas om 2 uur 's nachts in bed.

achtertuinClint.jpg

Morgen gaan wij verder, richting Calgary!"

 

Han Schomakers, editor

Reactie plaatsen

Reacties

Henriëtte
9 jaar geleden

Weer een mooie dag om te herinneren.

Ida
9 jaar geleden

Vandaag is het hier 22 juni. Dat gefeest is denk ik pittig aangekomen, want je signaal staat nog steeds bij Suffield/Ralston. Maar, wat een geweldige ontvangst bij deze mensen. En die Sann, zomaar op een stijgerende hengst. Die beleeft door de ontmoeting met jou ook wel heel veel meer dan hem anders was overkomen. Ik denk dat je toch een aantal blijvende contacten gaat overhouden aan deze reis. Al is het maar een keer per jaar een Kerstkaart. Ria en Bonne slapen al, dus dit berichtje is van mij alleen. Wij gaan morgen op Safari in de Beekse Bergen, dus wij hebben ook lekker een avontuur. Hahaha.....

Ron
9 jaar geleden

Hoi Michael, een dag met een gouden randje. Je maakt elke dag bijzondere gebeurtenissen mee. Mooi man. Gr. Ron

Han
9 jaar geleden

Het is weer fantastisch!

Annette Koster
9 jaar geleden

Wat een aparte dag weer bij bijzondere mensen die zomaar weer op je pad komen zo ver van huis. Mensen waarmee je een klik hebt die je anders nooit had ontmoet. Net als Ron was mijn 1e gedachte dat, wat wij ook altijd "een dag met een gouden randje" noemen.Succes morgen weer met fietsen. Laatste weken. Zet 'm op!!

melvin
9 jaar geleden

Hoi Michael,

Rijden door Canada is toch leuker dan fietsen ;-)
Mss kunnen we een keer op de motor een toch maken. Lijkt me geweldig!