Het 70e bericht uit Canada

Gepubliceerd op 13 juni 2015 om 10:52

Zaterdag, 13 juni 2015

Michael is weer helemaal in zijn oude ritme en heeft het weer naar het zin. De bedoeling is dat Sann en Michael vandaag naar Chaplin fietsen:

"Ik heb heerlijk geslapen, maar word toch nog vroeg wakker. Ik ga douchen en aankleden. Ik skype met Melvin (mijn broer) die net een skype account heeft aangemaakt. Tijdens het skype komt mijn vader bij hem, zodat ik hem ook weer even zie. Het is goed om hen weer te spreken. Een opsteker om de dag te beginnen!

Om 8:00 uur zijn ook Daniëlle en haar kinderen wakker. Sann en ik slapen in het basement en gaan naar boven. Wij mogen zelf ons ontbijt klaarmaken. Ik maak roereieren met wat brood. Daniëlle maakt koffie. Wij zitten gezellig te praten als ook de vader van Daniëlle langs komt. Een aardige man die in Duitsland heeft gewoond toen hij in het Canadese leger zat.

afscheidvanDanielle.jpg

Als wij klaar zijn met eten en de vader van Daniëlle weer weggaat, gaan wij ook weg. Wij gaan naar het huis van Keri om de rest van onze spullen op te halen. Zij is zelf op de markt in het centrum, maar heeft de deur voor ons open gelaten. Nadat wij dit gedaan hebben, gaan wij naar het centrum om daar Keri gedag te zeggen. Eerst halen wij nog wat boodschappen voor onderweg, want wij gaan vandaag naar Chaplin.

marktinMooseJaw.jpg

Het duurt wel even voordat wij er achter komen dat de markt voor in plaats van in het park is. Als wij eindelijk Kari gevonden hebben, is het beregezellig. Wij worden aan iedereen voorgesteld. Ik krijg van de één muffins voor onderweg en van de ander weer wat fruit. De mensen zijn hier erg aardig en oprecht geïnteresseerd. Sann vraagt op gegeven moment of wij hier nog een dag zullen blijven. Ik kijk op mijn horloge en het is al 12:00 uur geweest. Mijn gedachten gingen ook even die kant op, maar ik wil ook verder.

marktinMooseJawmetJeff.jpg

Ik besluit om mijn gevoel te volgen en Keri regelt direct dat wij weer bij Daniëlle kunnen slapen. De markt is rond 13:00 uur afgelopen. Wij helpen Keri met het opruimen van haar spullen en het beladen van haar fietskarren. Ik heb oprecht bewondering voor haar, als ik zie met hoeveel passie zij dit allemaal doet. En dat zij ook nog alleen haar kinderen opvoedt!

naastdefietsenwinkel.jpg

Keri moet nog langs de fietsenwinkel, want haar dochter heeft een nieuwe fietshelm nodig. Wij gaan mee en binnen wordt er direct van alles gevraagd. "Wat? Rijden jullie van Oost naar West?" De fietsenmakers gaan naar buiten om naar mijn fiets te kijken. Zij zijn onder de indruk en vinden het een geweldige fiets. Het gewicht van de bepakking die ik er op heb zitten, hebben zij nog nimmer gezien. Zij zijn enthousiast en kijken onze kettingen e.d. na.

De ketting van Sann is versleten, maar voor $14 vervangen zij die en repareren tegelijkertijd een paar andere zaken. Mijn ketting wordt ook minder, maar de kwaliteit van een ketting voor  monoaandrijving hebben zij niet. Ik krijg het advies om deze in Indian Head Medicine Heat te laten vervangen, omdat hij er echt aan toe is. Waarschijnlijk door het gewicht van de bepakking en de kracht die ik erop uitoefen. Na dit alles gaan wij koffie drinken in een gezellig koffiehuis en ontmoeten wij ook de moeder van Keri.

Alcapone.jpg

Wij ontdekken dat Al Capone hier in Moose Jaw gewoond heeft. Er is zelfs een route door de ondergrondse tunnels die hier gemaakt zijn. Helaas lijken we hier niet veel tijd voor te hebben, want wij worden alweer uitgenodigd voor een BBQ bij vrienden van Keri en Daniëlle die in een oude kerk wonen. "Wat? Weer naar een kerk?"

De middag brengen Sann en ik door in het stadje. Het is prachtig. De wind in de stad is fors, maar de snelheden op de prairie kunnen vandaag 70 km/u behalen. Goede keuze om hier nog even te genieten. Wij gaan nog een klein cadeautje voor Keri halen: een fles wijn voor vanavond bij de BBQ.

onderwegnaardekerk.jpgcentrumMooseJaw2.jpgcentrumMooseJaw-1.jpg

Als wij rond 17:00 uur naar Daniëlle fietsen, zetten wij daar onze spullen neer, kleden ons om en gaan naar Lynn en haar gezin in de kerk. Het is ongeveer 4 km fietsen. Het is in het centrum. Direct worden wij met open armen ontvangen. Het is erg gezellig en wij voelen ons direct thuis. De kerk is prachtig verbouwd in een enorme woning. Het is zo gezellig dat ik helemaal vergeet foto’s te maken...

Na het heerlijke eten met salades, zelfgemaakt zuur, vers brood e.d. help ik Keri en haar vader nog even in de tuin. Eén van de groetentuinen is hier bij de kerk. Het is erg leuk om te zien hoe zij dat gedaan hebben. Keri heeft zelf een stalen constructie gemaakt en met plastic een eigen kas gebouwd. Prima werk!

In een van de ruimtes in de kerk staan wel 30 oude speelautomaten met Atari games erop. Die staan allemaal aan en wij mogen er even op spelen. Pacman e.d.! Best leuk om dat weer terug te zien.

Wij fietsen later op de avond met Daniëlle weer terug naar haar hui. Wij zijn daar om 23:00 uur. Nog even bloggen en dan slapen. Morgen toch écht naar Chaplin!"

 

Han Schomakers, editor

Reactie plaatsen

Reacties

Ida
9 jaar geleden

Zo ouwe feestneus...............wel weer wat tijd verloren, maar je hebt er veel voor teruggekregen. Ga je je route nog aanpassen om op tijd (28.06) in Port Coquitlam te kunnen zijn? Het is nog een flinke reis daarheen.
Sann lijkt me inderdaad heel leuk reisgezelschap. Ben benieuwd tot hoever hij met je mee zal reizen.
Fijne rit naar Chaplin (Charlie?)

Joke
9 jaar geleden

Wat goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt Michael! Zal je wel tegen vallen om je (na de eerste aandacht) weer in de sleur van het dagelijkse leven in ons kikkerlandje te voegen ;-) Maar ik mis je wel, en kijk er naar uit je weer te zien hoor!

Nu snap ik ook dat ik je gisteren kriskras door Moose Jaw heb zien fietsen. Maar het is daar gewoon veel te gezellig, je komt niet aan het echte fietswerk toe ;-)

Je moet inderdaad geregeld je ketting controleren op slijtage hoor. Ik heb ook om de paar duizend kilometer een nieuwe nodig op mijn e-bike voor woon/werkverkeer. Niet alleen een ketting, maar ook tandwielen. Zeker omdat ik door de polder fiets waar vaak veel zand op het fietspad ligt, door dat zand tussen de schakels slijt hij sneller. Mijn fiets is net als de jouwe ook zwaar, door het gewicht van de motor en accu.

Leuk dat je je vader weer even hebt gezien en gesproken. Ik hoop dat het goed met hem gaat. Hij vond het zeker wel gek om jouw live vanuit Canada te kunnen zien? ;-)

Goede reis weer verder Michael, het eind is in zicht, je gezin gaat al bijna beginnen met pakken. Dus nog even vol houden. Hoop dat de laatste loodjes niet zwaar zullen worden.

Ria Dijkstra
9 jaar geleden

Michael wat leuk dat je met Melvin heb geskypt.enRjik heb gesproken
dat vond hji toch wel leuk hoor en Melvin ook .en ik zag dat jii het ook
naar je zin had weer van die leuke .lieve mensen.en je had lol.Ida
noemde je een Feestneus geweldig.Ja Ida kan je helemaal volgen ze
Reist met je mee.zo handig ben ik nog niet.maar ze houd mji op de
hoogte.dus haal geen grapjes uit.ik weet het zo ha.ha.ha. ik denk wel
dat Senn bji je past hji is een rustige jongen.Maar morgen weer op pad
Fris en vroljik.goede Reis Schat we houden van je.Bonne en Ria.

Ron
9 jaar geleden

Hoi Michael, lekker even ontspannen met een aantal leuke mensen geeft goeie energie. Slim van jullie om het materiaal te laten checken. Als je straks aan het klimmen bent komt er extra druk op de ketting dan kan ie maar beter in orde zijn. Ik denk dat jij en Sann het prima kunnen vinden jullie helpen en steunen elkaar, das mooi. Op naar Chaplin. Gr. Ron

Ida
9 jaar geleden

Huh?...................Je ketting laten nakijken in Indian Head? Dat is bijna 200 km. terug! Foutje denk ik. Moet dat niet Medicine Heat zijn?

Han
9 jaar geleden

Inderdaad leuk om de toerist uit te hangen maar binnenkort toch ook weer echt fietsen gaan, Mike!

Ida
9 jaar geleden

Hoezo "morgen écht naar "Chaplin". Dat was bijna 80 km. maar bij Caronport zijn jullie al gestopt. Dat is krap 20 km. van Moose Jaw. Hadden jullie fietsenpech dan is het o.k. maar wil je naar Port Coquitlam dan zal er echt iets moeten veranderen want zoals het nu gaat wordt het niets. Ook prima hoor, maar dan ben je inderdaad een toerist geworden zoals Han al schrijft en schiet je je doel voorbij.