Het 68e bericht uit Canada

Gepubliceerd op 11 juni 2015 om 19:37

Donderdag, 11 juni 2015

Gisteren is Dave vertrokken. Michael en Sann gaan voorlopig nog even samen verder:

"Ik word om even na 5:00 uur wakker gebeld door mijn oudste zoon dat hij geslaagd is. Ik skype even later met hem. Ik ben erg trots op hem, maar ook op mijn jongste zoon. Het zijn beiden kanjers en ik ben een oprecht trotse vader!

Na al dit mooie nieuws gaan wij ontbijten, want dat zit bij de prijs in. Heerlijke warme wafels met vruchten en slagroom (dat laatste fiets ik er wel weer af).

Het is niet te geloven, maar de oude energie is weer terug. Dat blijkt al snel als ik met de dame, die hier het ontbijtgedeelte runt, in gesprek kom. Wat blijkt?... Zij is het buurmeisje van Terry Fox geweest!

buurmeisjeTerryFox.jpg

Haar broer en Terry waren vrienden. Zij was zelf bevriend met Doc, de jongen die Terry met de camper volgde. Zij is ontzettend onder de indruk van mijn verhaal en mijn gedrevenheid. Zij vertelt over Terry en zijn familie en wat zij hier destijds van meegekregen heeft, voordat hij zijn 'Marathon of Hope' begon. Ik haal een kaartje en ga met deze lieve vrouw op de foto. Zij woont nu al jaren in de omgeving van White City en heeft Port Coquitlam, waar Terry woonde, al jaren niet meer bezocht.

Ik vertel haar dat ik een vertraging heb opgelopen. En dat ik in mijn achterhoofd met de gedachte speel om op de sterfdag van Terry bij zijn graf te zijn. Ik moet dan wel een stuk overslaan. Zij kijkt mij met tranen in haar ogen aan en zegt: "Weet je, als je dit doet, dan zullen zijn vader, broer en vrienden dit geweldig vinden. Dit is écht geweldig! Een beter eerbetoon kun je hen niet geven." Ik ben verrast, omdat ik hier over twijfelde. Zij geeft aan dat zij daar gegarandeerd zullen zijn en het zullen waarderen!

Wat een toeval dat een buurmeisje, wiens broer een goede vriend van Terry was en met hem basketbal speelde, hier werkt en dat ik haar tegen kom! Wat is de kans om dit zo te treffen?

timhortens-2.jpg

Sann en ik gaan na het uitchecken bij Tim Hortens koffie met koek halen, omdat mijn zoon geslaagd is. Wij raken in gesprek met een paar mensen en zij zijn onder de indruk. Ik krijg $40 die ik moet aannemen voor een maaltijd voor Sann en mij. Het lijkt alsof alles weer anders is...

Sann en ik hebben vanmorgen wat research naar Dave gedaan, omdat ik hem achteraf niet vertrouwde. Hij heeft zich uitgegeven voor de man die door Canada  fietst voor kanker en sarcoïdose. Ik ben boos op mijzelf, omdat ik het wel al aanvoelde, maar niet heb gehandeld. Dave blijkt heel subtiel dingen gedaan te hebben. Sann is erg onder de indruk en kan het bijna niet geloven.

Sann en ik fietsen nu richting Regina en wij hebben besloten om een paar zaken te regelen en vandaag niet verder te gaan. Sann en nemen nog even geen afscheid, omdat het prettig is om deze ontdekkingen nog even te delen.

CTVbuilding.jpg

Als we Regina in rijden zie ik een groot CTV station. Sann en ik gaan hier even vragen of zij wat voor mij kunnen doen. Sann kijkt mij ongelovig aan en vraagt: "Ben je serieus?"

greenroomCTV.jpg

Even later zit ik in de green room voor een eerste intake!

CTV2-1.jpgCTV3.jpg

En daarna sta ik met een camera voor mijn neus en word ik weer geïnterviewd. De opname komt vanavond op TV in Saskatchewan en later op hun webpagina.

CTV-2.jpg

Sann is onder de indruk en ik ben blij met deze aandacht. Wij worden zelfs door de camera crew op de snelweg gefilmd. Ik moet toegeven, dat is bijzonder...

lunch.jpg

Na dit avontuur vinden wij een Chinees, Vietnamees & Thais restaurant en nemen daar een lekkere lunch.

ownerDutchCycle.jpg

Na de lunch gaan we naar de Dutch Cylcling Store om de achterband van Sann te laten controleren. Wij worden hier prima geholpen. Sann krijgt hier met korting een nieuwe achterband en twee binnenbanden.

Wij raken na alle hulp en een smeerbeurt van de ketting e.d. nog in gesprek met twee jonge dames die een mountain bike komen kopen. Zij zijn ook onder de indruk en willen mijn tocht graag met hun vrienden op Facebook en Instagram delen.


Even later bij een Tim Hortens voor de internetverbinding word ik weer door een dame gesponsord. Wat een dag! Ik wil graag in een hotel overnachten, maar Sann wil niet te veel geld uitgeven. Hij stelt voor om samen een kamer te delen. Kamperen is hier geen optie. Wij vinden een motel met twee grote bedden, inclusief ontbijt voor $70. Dus dat is $45 voor een ieder. Bijzonder, omdat hier de gemiddelde prijs boven de $120 ligt. De kamer is schoon en prima.

Wij gaan samen wat eten bij de pizzeria en daarna terug naar het hotel. Een geweldig goede dag met bijzondere ontdekkingen en leermomenten...

Morgen naar Moosjaw en ik ben er echt zin in!"

 

Han Schomakers, editor

Reactie plaatsen

Reacties

Ida
9 jaar geleden

Hi Michael,
Ik kan het nu wel zeggen want D. is er niet meer bij. Vanaf het eerste moment dat ik de foto van hem zag wist ik dat het niet pluis was. Ik denk dat er nog veel meer in zijn achtergrond zit wat niet klopt. Ik ben blij dat je van hem af bent, maar hou het in het oog!
Op grond waarvan je aangifte wilt doen weet ik niet, maar wees voorzichtig, je weet niet wat voor schuitje je daarmee losmaakt.
Gaat Sann toch nog verder met je mee of ben je nu toch alleen aan het fietsen? Sann is wel o.k. hoor. Alleen weet ik niet zeker of hij e.e.a. bij kan houden. Fijn dat het nu weer lekker gaat en dat je weer interessante ontmoetingen hebt en............weer publiciteit voor je trip.
Ik hoop dat je de mogelijkheid krijgt om inderdaad naar het graf van Terry te gaan. Terwijl ik dit schrijf krijg ik kippenvel!
Take care of yourself and be alert! Suc8 in dit geval!

Ron
9 jaar geleden

Hoi Michael, niet verder achterom kijken dat station is gepasseerd. Goed dat je de energie weer terug hebt en mooi dat je nu weer de aandacht van de media trekt. Wel bijzonder dat je in zo'n groot land het buurmeisje van Terry tegenkomt. De kans om een miljoen te winnen in de Staatsloterij is volgens mij groter! Met hernieuwde energie op naar de volgende etappe. Gr. Ron

Ria Dijkstra
9 jaar geleden

MICHAEL Wat gaat het goed dat zie ik aan je Dus die Dave maar gauw
vergeten.geen energie meer insteken.We zeggen vaak toeval bestaat
niet dat ga ik steeds meer geloven.Nu je opeens het buurmeisje van
Terry tegen komt geweldig.en ook de opnamen weer op TV.dat is toch
te gek.je fietstocht krjigt nu veel aandacht daar moet je van genieten.
hoop dat de verdere reis heel goed zal verlopen. Liefs Bonne en Ria.

Han
9 jaar geleden

Fijn om te lezen dat je weer on track bent, Mike. Ik was bang dat de zaak in de mineurstemming ging aflopen. De verstandhouding met Sann is meer ontspannen en daardoor kan je meer je op jezelf richten zonder dat het gezelschap van Sann je energie kost. Only time can tell......