Het 27e bericht uit Canada

Gepubliceerd op 4 mei 2015 om 11:16

Maandag 4 mei 2015

Tijdens mijn vakantie in Denemarken heb ik slechts één keer een e-mail van Michael ontvangen. Daarna werd het stil. Vanmorgen, zaterdag kreeg ik een uitgebreide e-mail over Michaels belevenissen van maandag t/m vrijdag. Ik heb zijn e-mail opgesplitst in vijf blogberichten. Hij heeft weer een hoop te vertellen:

"Ik heb heerlijk geslapen en word om 7:00 uur wakker. Ik word verwend met geroosterd krentenbrood, ei en veel meer. Heerlijk allemaal. Tom en Coby zijn, net als ikzelf, blij dat ik hier ben. Het zijn goede kennissen van mijn ouders, en ook van mijzelf, geworden door de jaren heen. Toen ik Tom vertelde van mijn plannen om dwars door Canada te gaan fietsen om aandacht te vragen voor sarcoïdose en kanker was hij meteen enthousiast. Tom en Coby hebben op 27-4-2005 hun oudste zoon verloren aan kanker, iets wat volgens mij het ergste is wat je als ouder kan overkomen. Tom gaf direct aan: "Michael, waar je ook bent in Canada en je hebt hulp nodig, bel mij en ik kom je halen!" Geweldig...

Vandaag zet ik met Tom een complete schommelstoel/bank in elkaar en daarna ga ik met hem naar de supermarkt. Wij drinken koffie bij Tim Horten. Ook ben ik met Tom bezig met het internet. "Zij hebben het hier net nagekeken.", zegt Tom. "Wij zitten in een buitengebied en het signaal komt via een radiosignaal op de mast naast het huis binnen. De bekabeling is vorige week vervangen." Wat ik ook probeer, het werkt niet. Er gaan uren inzitten en ik besluit niet geïrriteerd te raken van het feit dat het zoveel tijd en moeite kost, ook al is het nu wel een erg slecht moment. Juist nu, omdat Han mij gevraagd heeft om mij input direct op het internet te zetten, omdat hij tijdelijk wat minder tijd heeft.

grazonsproeien.jpg

Met het herstarten van het modem en de router lijkt er even leven in de brouwerij te komen, maar elke keer als ik iets op mijn website wil plaatsen of als ik net ben in gelogd of als ik een foto met de e-mail wil versturen, dan komen er foutmeldingen en time-out waarschuwingen binnen. Grrrr..."

 

Han Schomakers, editor

Reactie plaatsen

Reacties

Han
9 jaar geleden

Het lijkt het netwerk wel van de Gemeente Hahaha... Geeft niet Michael.. Ben in gedachten bij je....

Jackie
9 jaar geleden

Ken dat soort internetverbindingen hier......tot aan afgelopen september ook gehad.....wat een frustraties,manman!Blij dat je weer wat van je laat horen,Michael...op alle fronten jou tocht,he?Je verhalen nog steeds een boekvorm waard hoor!Klaas en ik willen er wel eentje......zeg maar wanneer we kunnen intekenen-:)Geniet van alles wat je doet,lieve groet van ons beidjes.(lekker warm hier....30 graden met een heerlijk briesje vanaf het water......!)