Het 26e bericht uit Canada: Verslag van etappe #15

Gepubliceerd op 3 mei 2015 om 23:36

Zondag, 3 mei 2015

Na een lange, verrassende en feestelijke zaterdag kon Michael het volgende melden over 'the day after'...:

"Ik had mijn wekker gezet, zodat ik om 7:00 uur wakker werd. Het was een kort nachtje, maar ik voel me prima. Het is wel vreemd om in dit atelier wakker te worden en helemaal als ik denk aan welke dingen mij gisteren zijn overkomen door alleen maar mijn gevoel te volgen. Het is natuurlijk wel vreemd om zomaar met iemand mee te gaan die je niet kent en dan ook nog eens mee uit gaan dansen. Met deze gedachten kleed ik mij aan en pak al zoveel mogelijk mijn spullen. Ik weet dat om 8:00 uur het ontbijt is. De tijd gaat door en ik loop om 8:00 uur naar het huis. Het keukenraam staat open "Goede morgen Michael, heb je goed geslapen?" Het is Corine die al koffie gezet heeft. Simon komt naar buiten en heeft voor mij koffie meegenomen. In het ochtendzonnetje zitten wij te praten. Hij zegt dat hij zich vergist heeft en dat de afstand naar Mount Albert behoorlijk verder is dan 40 km. Hij was in de war met een andere plaats. Ondertussen vliegen er verschillende vogels af en aan bij de voederplaatsen vlak voor ons neus. Geweldig mooi. Ineens komt er een rode kardinaal aan, een prachtige vogel. Er zijn ook knalgele vogels. Ik zit als een vorst in een heerlijk ochtend zonnetje en denk aan hoe gelukkig ik ben dat ik deze mensen ontmoet heb. Simon geeft aan dat hij mij wel een stuk met de truck wil wegbrengen, omdat het bijna 90 km is. Ik vind dat, na wat twijfelen, wel OK, omdat ik Tom en Coby heb verteld dat ik er om 15:00 uur wel zou zijn. Ik weet dat zij op mij wachten en om nu te bellen dat ik om 20:00 uur kom, vind ik zelf niet OK...

Corine roept mij voor het ontbijt dat wij op de brug bij de rivier gaan eten. Ik krijg een geweldig ontbijt: toast met kaas, tomaat, sla, beetje spek, en wat dressing. Eieren, sinasappelsap, yoghurt en nog veel meer. Het is niet te geloven en wij zitten heerlijk op de brug. In de verte loopt een vos in de tuin en wij zien ineens verschillende forellen de rivier opzwemmen. Het is prachtig.

Ik praat tijdens het ontbijt met Corine over mijn reis tot nu toe en het plezier dat ik steeds meer heb onderweg. De tijd vliegt en als Simon aangeeft dat wij de truck nog moeten lossen, onderneem ik actie. Na het lossen leg ik mijn tassen in de bak, zodat mijn fiets erop kan liggen en niet beschadigt.

wordtweggebracht.jpg

Het duurt niet lang of wij gaan. Nog snel een foto van ons drieën en dan neem ik afscheid van Corine en ga met Simon mee. In de auto praat ik gezellig en Simon is echt een leuke gemoedelijke man. Hij vertelt een boel over de omgeving, waar Nederlanders wonen en waar familie woont etc.

corinesimonandi-1.jpg

Ik heb geen idee waar hij mij precies gaat afzetten, maar hij gaf aan dat ik dan nog een kleine 30 km moet fietsen. Het lijkt mij prima en ben al erg blij met hun hulp. Toch is het niet fietsen wel een dingetje. Het kost mij moeite, omdat ik alles wil fietsen. Toch ben ik blij dat ik een stuk weggebracht word, omdat het hier wel heel erg heuvelachtig is.

Simon zet me af op een parkeerplaats, waar ik op mijn gemak al mijn spullen op mijn fiets kan doen en via rustige wegen weer verder kan. Ik neem afscheid van hem. Ik vertel hem dat wanneer zij in september naar Nederland komen, ik hen graag weer wil ontmoeten. Zijn broer woont in Alkmaar, dus de afstand kan geen probleem zijn. Simon zwaait mij uit en ik fiets links af de weg op. Simon gaat rechtsaf terug naar huis.

onderweg1-1.jpg

Het is warm op de fiets, maar niet té. Ik heb hier nog steeds behoorlijk veel klimwerk en met mijn gewicht betekent dat een zeer lage snelheid. Ineens realiseer ik mij dat ik mijn GPS tracker nog moet aanzetten. Hier zal ik wel reacties op krijgen, denk ik nog even. Genietend van het landschap, vliegen de tijd én de kilometers voorbij...

almostthere.jpg

Imthere.jpg

mountalbert.jpg

Het gaat zo goed dat ik al snel in de buurt van Mount Albert ben. Ik fiets de wijk van Tom en Coby in en ik bel hen op, omdat ik hun huis niet kan vinden. Wat blijkt?! Ik sta voor hun deur, maar omdat de begroeiing zo dicht is, zie ik hun huis niet. Ik hoor de stem van Tom en fiets nu zo het pad op. Zij zijn onder de indruk van mijn fiets en spullen en dat ik het helemaal gehaald heb. Ik vertel dat ik deels weggebracht ben om hier op tijd te zijn.

Ik wordt erg goed ontvangen en het is zo goed hen weer te zien. Even later vertel ik hen al mijn verhalen. Coby haalt na een tijdje haar kleinkinderen op. Ik ontmoet later ook hun zoon en zijn vrouw. Het is erg gezellig en ik heb geen tijd meer om na te gaan waarom ik hier niet op het internet kom. Ik lig al met al rond 23:00 uur in bed..."

 

Han Schomakers, editor

Reactie plaatsen

Reacties

Jackie
9 jaar geleden

Wat fijn,zo'n prive chauffeur na een lange avond feesten,Micheal!Je haalt wel alles uit zo'n onderneming.....en heb zo'n voirgevoel dat je het wel eens druk kunt krijgen volgend jaar....al die nieuw opgedoken
Nederlanders van over ver-:)!Heb je in een FB-bericht genoemd,een mooi artikel over Terry Fox in Manitoba.He's a pretty hot topic 35 years after.......heb een goeie nacht voor nu en veel plezier voor morgen!Lieve groet uit heerlijk warm en nieuw jong frisgroen blader-
rijk Perth......

Ronald
9 jaar geleden

Jaja, ik heb het al eerder aangegeven. Jouw blog leest als een spannend jongensboek en je weet de spanning wel op te jagen door af en toe even de tijd te nemen tussen je etappes. Als ik nu weer naar je SPOT registratie kijk dateert die van drie dagen terug.
Uit je verhalen blijkt dat je het goed doet, gewoon je gevoel volgen en er de tijd voor nemen. En je ontmoet heel veel mooie mensen die voor je open staan en je op alle mogelijke manieren steunen.
Wat dat aan gaat geef ik Jackie gelijk, je kan het nog wel eens druk gaan krijgen met al die nieuwe kennissen. Denk niet dat De Ridder groot genoeg zal zijn om al die personen in één keer te ontvangen. :)
Neem je tijd, geniet ervan en herstel goed.

Ida
9 jaar geleden

Hoi eenzame fietser die niet eenzaam blijkt te zijn! Wat een belevingen toch weer. Vooruit, dat smokkelen door je op weg te laten brengen naar Mount Albert, het zij je vergeven omdat je eigenlijk van je route af bent gegaan om Coby en Tom te bezoeken. Als je je nou weer even terug laat brengen naar Bowmanville of Toronto, ben je weer op route en gaat het weer
echt tellen hoor!!! Hoe is het inmiddels met je contacten met de organisaties in Canada die je in Nederland had benaderd gelopen?
Ik zie wel dat je regelmatig wordt gevolgd, ook in Canada. Je ziet, they keep an eye on you! Staat je stalen ros al weer klaar voor de volgende rit? Dat stalen beest staat na drie dagen rust volgens mij al hard te hinneken. Nou Mike, ga er weer voor hè.

hans feld
9 jaar geleden

Lekker man, dat het weer beter is geworden, en dan die mooie verhalen van al die mensen, die zo met je meeleven. Dit moet je veel energie geven, geniet er van, en groetjes Hans Feld

Melvin
9 jaar geleden

Hè Michael, leuk man... Zo van avontuur naar avontuur
Doe je Tom en Coby de groeten?!

Justine
9 jaar geleden

Hoi Michael, ik zou niet teveel schuldgevoel hebben over die niet gereden kilometers. Het gaat ook om 'jouw reis' en niet alleen maar over de prestatie. Mooi al die hartelijke ontmoetingen alhoewel ik me ook kan voorstellen dat het soms vermoeiend is al die nieuwe contacten. Keep up the good spirit!

Baancommissie Hoorn
9 jaar geleden

Michael, je bent een topper!!
Groeten van de leden van de Baancommissie Hoorn

We gaan schoonrijden op 26 september en pucksjoelen!

Gerard Jager
9 jaar geleden

Hoi Michael, wat een waanzinnige tocht ben je toch aan het maken. Bijzonder zijn je verhalen over de vele ontmoetingen die je onderweg hebt. Ga zo door en geniet vooral ook van de avonturen op je weg. Dan komt het doel vanzelf!

Han
9 jaar geleden

Die Michael, je bent meer aan het socializen dan met fietsen. Straks wel weer km-tjes maken, hoor!

Marieke en Lara
9 jaar geleden

hoi Michael,
Hartstikke leuk om je verhalen te lezen. Mooie avonturen en herinneringen voor later! Goede reis en we blijven je volgen.
groetjes, Lara en Marieke

Joke
9 jaar geleden

Ha Michael, hoe gaat het nu? We smachten naar een nieuwe blog van je en zijn benieuwd wanneer je weer gaat fietsen!

Theo
9 jaar geleden

Beste Michael, top dat je op deze manier aandacht wilt vestigen op je doel. Met veel belangstelling lees ik je verslagen. Kan je iets vertellen wat je aan bagage allemaal mee hebt genomen? Wellicht is het een idee om je verslagen te bundelen en het in boekvorm te publiceren.

Groet en succes met de tocht
Theo

Mignon
9 jaar geleden

Hey Michael, krijgen we eerdaags weer een update van je tocht? Hier op het werk wordt dagelijks gekeken of je blog weer is aangevuld en of je alweer aan het fietsen bent. De laatste dagen is er weinig activiteit, dus wordt er veel gespeculeerd wat je toch allemaal aan het doen bent... ;-) De eerste maand zit er alweer bijna op. Wat gaat dat toch snel! Veel succes de volgende kilometers. Aan aandacht geen gebrek in ieder geval.

Groetjes,
Mignon

Ann Foster
9 jaar geleden

Hi Michael;
It seems as though we have missed spring and launched right into summer! We haven't heard from you so I hope everything is alright.
Drop us a text or message when you can. Good luck enjoy the weather.
Kiss and hug,
Ann