Het 20e bericht uit Canada

Gepubliceerd op 27 april 2015 om 17:35

Maandag, 27 april 2015

Michael heeft een dagje overgeslagen met het opsturen van zijn belevenissen. Hij had het een beetje druk met zijn familie:

"Na een goede nachtrust staat er weer een heerlijk ontbijtje klaar voor mij. Wat zal het lastig worden om morgen te vertrekken. Ik ben hier graag en wordt nog eens erg verwend ook. Gevoelsmatig is het voor mij zo fijn om hier te zijn, maar ik mis dan wel mijn vrouw en jongens om het mee te delen. Het ontbijt smaakt prima.

ontbijt.jpg

Bob en Ann moeten beiden weg en mijn neef Mike komt mij om 10:30 uur ophalen om bij hem thuis mijn fiets schoon te maken. Mike is er al even eerder met schoonmaakspullen, maar wij besluiten dat hij mij toch straks komt halen.

Ik heb eerst nog telefonisch contact met Jackie. Een vrouw die ik eigenlijk alleen via Facebook ken en die in Perth woont. Ik bel haar om te zeggen dat ik morgen langskom. Ze klinkt erg enthousiast. Ik vind het toch wel een beetje spannend om bij mensen langs te gaan die ik nog niet eerder ontmoet heb. Het gesprek stelt mij daarin wel gerust.

Mijn nicht, die weer terug is, roept iets over Noah, mijn achterneefje. Die blijkt een hele stijve nek gekregen te hebben door het springen op een trampoline. Hij wordt door Ann van school gehaald. Even later is zijn vader Mike er ook en samen gaan wij naar hun huis. Noah heeft er echt last van. Ik vind het wel zielig voor hem dat hij zijn hoofd niet goed recht kan houden.

mikehuis.jpg

Bij Mike thuis maak ik mijn fiets schoon en loop alles na. Hij ziet er uiteindelijk weer prima uit.

schonefiets.jpg

Ik nodig Mike uit voor een lunch in het dorp en Noah gaat mee. Wij eten heerlijk in 'The Yellow Kano'. De tijd vliegt en wij gaan na dit alles nog even met de hond Carly naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse injecties tegen hondsdolheid e.d. Mike trakteert mij en Noah op een heerlijk ijsje en dan gaan wij weer naar zijn huis. Ik zit die middag nog heerlijk met mijn neef te praten en wij hebben een goed gesprek.

Hij brengt mij rond 17:00 uur weer terug naar mijn nicht Ann, omdat ik daar eet en aansluitend met hen mee ga naar Erik en Heather. Zij is op 21 mei uitgerekend en dan wordt mijn nicht oma. Spannend allemaal voor hen. Het wordt een mooie rit dwars door het platteland. Wij hebben een gezellige avond. Echt leuk dat ik Erik en Heather ook even zie. Bob en ik testen bij thuiskomst nog even mijn kookset, waar wij nu de goede sproeier in hebben gedraaid. Perfect!

Daarna is het bedtijd voor mij... De dag is voorbij gevlogen..."

 

Han Schomakers, editor

Reactie plaatsen

Reacties

Ad
9 jaar geleden

zat er stof op je fiets?

Joke
9 jaar geleden

Let maar niet op Ad hoor Michael