Het 19e bericht uit Canada

Gepubliceerd op 26 april 2015 om 16:21

Zondag, 26 April 2015

Michael is bij zijn familie op bezoek in Merrickville, Ontario. Dit betekent dat hij vandaag niet gaat fietsen en dat er een alleen een verslag is van wat hij voor leuke dingen heeft gedaan met zijn familie:

"Ik wordt later wakker dan ik had verwacht en kleed mij aan. Voordat ik aan het ontbijt ga, skype ik met mijn jongste zoon en Ellen die bij Puck op verjaardag zijn. Hierdoor zie ik ook mijn oudere broer, neef, nicht en neefje even op skype. Erg leuk. Mijn oudste zoon zit thuis, omdat hij veel moet leren voor zijn examen. Ook met hem skype ik en dat is een goed gesprek. Aansluitend  probeert mijn neef uit Nederland met mij te skypen en daarmee zit ik ook een tijdje te praten. Al met al bijna een uur achter de computer, maar iedereen heeft elkaar weer gezien en gesproken. Ik krijg een heerlijk ontbijt van mijn nicht. Dit is écht genieten zo.

Bobandtruck.jpg

Vandaag willen zij mij meenemen naar de Escher tentoonstelling in Ottawa. Eigenlijk vlakbij waar ik een paar dagen geleden was. Het leuke daarvan is dat ik ook de dochters van mijn nicht zal zien. Het is prachtig weer en het is best even rijden naar Ottawa. We halen eerst Erin op en het is goed om haar weer te zien. We rijden door naar het centrum van Ottawa en eten daar wat bij een soort Chinees restaurantje. Erg gezellig en grappig om deze mensen Engels te horen praten. Het lijkt nergens naar...

goodfood.jpg

Als wij na het eten verder lopen om Sara op te halen, staat er een man in een kraampje die houten bakken en paraplustandaards verkoopt. Mijn nicht is weg van deze paraplustandaards én bijna jarig. Ik besluit er één voor haar te kopen. Ik ben nu al meerdere keren in Canada geweest en ik word door mijn familie telkens meer dan warm welkom geheten, verzorgd en vermaakt. Eindelijk een kans om iets te geven waarvan ik weet dat zij het graag wil hebben. Leuk!

AnnandI.jpg

Bob en Erin lopen al richting Sara en ik ga met mijn nicht Ann eerst de paraplustandaard naar de auto brengen en vandaar rechtstreeks naar het museum. Daar ontmoeten wij elkaar weer.

SpideratMuseum.jpg

De Escher tentoonstelling is niet groot, maar erg mooi. De zoon van Escher woont in Canada en heeft deze privé collectie beschikbaar gesteld. Het is echt de moeite waard. De tijd vliegt, maar wij moeten zeker 1,5 uur in het museum hebben rondgelopen.

ErinBobSara.jpg

Nadat wij Sara en Erin, die ik nu weer voor een lange tijd niet zal zien, weer hebben afgezet in Ottawa, rijden we naar mijn neef Michael waar wij gaan eten. Wij rijden over dezelfde weg die ik gefietst heb! Ook nu nog ben ik onder de indruk van de afstand. Vreemd, op de fiets lijkt die lang niet zo groot...?

Het is een uur rijden en wij krijgen daar een heerlijke paella met salade en kip voorgeschoteld. Echt, dit zal ik niet veel krijgen onderweg, denk ik nog. De tijd gaat veel te snel hier bij mijn familie en als zij dan ook nog eens zeggen "Waarom blijf je hier gewoon niet langer?", merk ik dat ik bijna ja wil zeggen. Het voelt hier zo goed en ik word hier echt op en top verwend.

Wij nemen afscheid en rijden nog langs een benzinestation voor een Ottawa Citizen (krant), maar ik sta er niet in!? Er is op dit moment een belangrijke ijshockey wedstrijd tussen de Ottawa Senators en de Montréal Canadians gaande en ook hier staat de TV aan.

Terug bij mijn nicht thuis zien wij dat de Ottawa Senators het niet hebben gehaald in de playoffs. Samen met Bob, de brandweerman, probeer ik mijn brander uit waarop ik straks moet koken. Dat is maar goed ook, want hoewel hij het doet, zit de goede sproeier er niet in. Even later ga ik mijn bed in en denk aan de tijd die hier voorbij vliegt. Niet te geloven!"

 

Han Schomakers, editor

Reactie plaatsen

Reacties

Ronald
9 jaar geleden

Michael, dit zijn weer mooie verhalen en herinneringen voor straks achterop je bagagedrager. De herinneringen aan deze dagen zal je straks misschien nodig hebben op trajecten die iets minder zijn. Geniet er van en heel veel succes voor de tijd die gaat komen.

Joke
9 jaar geleden

Hoi Michael, ik ben een paar dagen weg geweest en vind tot mijn vreugde maar liefst vier nieuwe blogs van je! Wat schrijf je toch geweldig leuk en onderhoudend. Het wordt zelfs steeds beter naarmate de tijd vordert. Iemand anders opperde het al, wellicht een goed idee om ze bij terugkomst te bundelen tot een compleet boekwerk.
Je hebt het goed naar je zin bij je familie lees ik. Dan blijf je toch lekker een paar dagen? Je hebt nu wat extra tijd.
Vandaag hier Koningsdag, en we hadden prachtig zonnig weer. Ongeveer net als op jouw foto's met luchten zo blauw als een tientje en van die mooie witte wolken. Ik hoop dat het komende dagen zulk mooi weer voor je zal blijven Michael, dat fietst veel fijner natuurlijk. En je zult ook je tentje wel eens een keer uit willen proberen om weer eens een beetje af te zien na al die luxe en verwennerij van de laatste dagen ;-)
Succes en ik kijk uit naar je volgende blog!

Han
9 jaar geleden

Weer een voorrecht om op een eersterangs manier weer in jouw (fiets-)leven binnen te kijken. Nou ja, fietsen, het wordt weer eens ⌚ tijd, jonge vriend!

Jackie
9 jaar geleden

Hoi Micheal!Nog een bertje naar t zin in Merrickville?Vast....-:)
Voor jou-en voor een ieder die het leuk vind:er staat een -leuk!-verslag van je tour in Ottawa Citezen online van Maandag 27 april,samen met een video.De papieren versie heb ik niet gezien,dus ik weet niet van het hoe en wat.Ikzelf heb een Apje voor de Ottawa Citezen.......Veel fietsplezier alvast voor morgenochtend......bis Spater in Perth!!

Ronald
9 jaar geleden

Wat een mooi interview.
Je bent nu wereldberoemd in Ottawa en omstreken. :) :)
Geniet van alles wat je overkomt en neem overval de tijd voor. Deze kans krijg je maar één keer in je leven.

Joke
9 jaar geleden

Leuk artikel en filmpje in de Ottawa Citizen Michael, ik heb de link onder de collega's verspreid dus iedereen kan weer extra met je meeleven :-)

Melvin
9 jaar geleden

Leuk interview! en succes straks weer op de fiets. Zal wel niet meevallen na zo'n gezellige tijd bij onze familie.

@Han ik ben zijn jongere broer hoor :-))

Ida
9 jaar geleden

Nou Michael, leuk interview in Ottawa. Na de rustpauze in Merrickville maar weer gauw op je stalen ros klauteren anders ben je niet op tijd in Vancouver! Suc7 maar weer en zet 'm op!

Aartje de Vroome
9 jaar geleden

Bravo Michael. Je hebt de zware vuurdoop overwonnen. Het kan nu alleen maar beter gaan. Je hebt ervaring en conditie opgedaan. Fijn dat je regelmatig aardige mensen ontmoet. Jouw fiets ziet er goed uit, compact en strak, geen losse dingen. Ga zo door, veel succes. We volgen je. Groetjes, Aartje

Banno
9 jaar geleden

Merrick toch hoe sterck!

Leo
9 jaar geleden

Michael, ik ben heel erg onder de indruk van alles wat jij meemaakt, die bijzondere mensen die jij tegenkomt, de gesprekken die jij met ze hebt. Geniet hiervan en van je tocht. Ik blijf je volgen. Heel veel succes vanuit Hoorn(NH)

Mieke
9 jaar geleden

Michael, ik volg je. Nu bijna elke dag. Eerder kwam ik daar niet aan toe. Je doet het fantastisch, volgens mij volgt heel schoonrijdend Nederland jou...
Ik heb mooi nieuws: Piet-Wim is vandaag thuisgekomen. Het gaat heel goed! We revalideren verder vanuit huis.
Ik weet dat dit nieuws ook jou goed doet.
Veel liefs, Piet-Wim en Mieke Peetoom

Inge
9 jaar geleden

Succes weer en leuk je even op de skype te zien zondag! Zo was je er toch een beetje bij