Het 10e bericht uit Canada

Gepubliceerd op 18 april 2015 om 15:30

Zaterdag, 18 april 2015

"Ik heb goed geslapen en geen zin om weer van alles te regelen. Ik ben dat zat, ik wil weer fietsen!

Ik heb nog brood en maak een ontbijtje voor mezelf. Opnieuw kijk ik op het internet naar vliegreizen. Een vlucht van hier naar Saint John in New Brunswick kost me $600, zonder extra toeslag voor fiets en overgewicht van mijn bepakking. Dit, terwijl het ticket naar Montreal nog geen $300 is.

Ik kijk naar het weerkanaal op TV en zie dat Canada inderdaad zucht onder een koud voorjaar. Vooral aan de oostkant. Er zijn beelden op TV van overstromingen in New Brunswick en het gaat daar volgende week ook nog eens regenen naast al dat smeltwater.

Wat moet ik doen?

Ik ga eerst op de fiets naar de Wallmart om tape voor mijn fietsdoos te kopen en andere boodschappen te doen. Ik besluit op de terugweg direct maar warm te eten, zodat ik vanavond gewoon brood kan eten op mijn kamer.

Ik kom rond 15:00 uur terug en skype met mijn gezin. Ik besluit een tickect te kopen naar Montreal. Het is niet alleen goedkoper, maar ook het weer is beter. Ik heb dan voldoende ruimte om eventuele tegenslagen op te vangen, zodat ik niet nog een keer teleurgesteld zal worden.

 

Ik boek on-line, maar de boeking lijkt niet goed te gaan. Die blijft hangen. Ik bel met de vliegmaatschappij en zij helpen mij keurig met alles en zelfs met het aanmelden van mijn fiets. Ik zit wel een uur aan de telefoon ,maar dan is alles weer goed geregeld.

boeking.jpg

Ik skype nog even met mijn neef en ga daarna mijn fiets inpakken. Binnen een uur zit die weer keurig in de doos.

inpakken.jpg

De dag is omgevlogen, maar ik weet dat ik straks weer op weg zal zijn en heb er nu erg veel zin in.

Wat een geregel en wat een toestand met het weer! Dat had ik deels wel kunnen verwachten, maar het is nu gewoon extreem. Het weer op Newfoundland, Nova Scotia en Prince Edward Island (PEI) kan zo omslaan en binnen 20 minuten kun je zo in een sneeuwstorm zitten en die zijn niet kinderachtig hier.

Morgen een rustige dag zonder fiets!"

klaarvoorvertrek.jpg

 

Han Schomakers, editor

 

Reactie plaatsen

Reacties

Joke
9 jaar geleden

Gefeliciteerd met je beslissing Michael. Ik denk dat je hier erg goed aan doet. Je slaat nu zo'n 2.400 km over, maar de bijna 6.000 km die je dan alsnog gefietst hebt is mijns inziens een even grote prestatie als het eerdere plan, zeker als je de ontberingen en tegenslagen die je tot nu toe hebt moeten doorstaan in ogenschouw neemt.
Je moet ook kunnen genieten van je tocht, dat was toch ook onderdeel van het plan? In sneeuwstormen en overstromingen fietsen is niet genieten. Ik hoop van harte dat je dat vanaf Montreal kunt gaan doen. Het is er vandaag zonnig, morgen en overmorgen een beetje regen, maar vanaf woensdag redelijk wat zon, 's nachts in ieder geval + 4 graden, en slechts windkracht 2. Dus daar kun je eindelijk lekker fietsen en van de natuur genieten, daar ben je toch voor gekomen?
Veel succes en plezier tijdens de rest van de tocht Michael. Fantastisch dat je ons zo uitgebreid en openhartig op de hoogte houdt. Toen er gisteren geen blog was begon ik al last van afkickverschijnselen te krijgen ;-)

Ditte Pelser
9 jaar geleden

Wow wat een verhaal Micheal.
Denk veel aan je en hoe het je zal vergaan daar.
Maar nu heb ik even echt de tijd genomen om alles rustig te lezen.
Stoer van je hoor dat je toch doorzet.
Inmiddels schijnt het zonnetje hier in Oudendijk en ga ik maar weer eens aan het werk.
Doe voorzichtig daar in die verre oorden.
Als je terug bent moeten we maar eens heel gauw bijpraten.

Groetjes,
Ditte

Han
9 jaar geleden

Mooi vooruitzicht, Michael! Ik verwacht dat je eenmaal in Montreal aangekomen de kilometers gaat "vreten!" Denk aan mijn eerdere reactie: de reis naar je doel maakt je herinnering. Je wordt er een rijker man van. Je toekomstige fietsmaatje!

Henriëtte
9 jaar geleden

Fijn om te lezen dat je er voor jezelf uitgekomen bent. Verstandig besluit. Uiteindelijk heb je Terry Fox geëerd door op 12 april te vertrekken vanaf het punt waar hij ook vertrokken is. Je hebt gevochten tegen het weer en verloren. Maar je hebt je herpakt en gaat nu verder om je boodschap uit te dragen. In het leven moet je nu eenmaal flexibel kunnen zijn om met tegenslagen om te gaan. Dat is kracht! En dat heb je.

Frits van der Zee
9 jaar geleden

Goeie keuze, Michael. Straks iets beter weer en dan vlieg je zo naar de westkant . Sterkte.
Frits van der Zee

Karen Fonferek
9 jaar geleden

Hi Michael.
Wat goed dat je toch doorgaat. De omstandigheden zijn hier in New Brunswick ook niet geweldig. Ik zou er persoonlijk niet aan moeten denken om nu in een tentje te moeten overnachten. Wel jammer dat ik je nu niet zal zien. Maar veiligheid en gezondheid gaan boven alles. Ik wens je heel veel succes met het vervolg van je trip en ik blijf je zeker volgen.
Zet 'm op!

heino
9 jaar geleden

nieuwe ronde nieuwe kansen. Wat een avontuur,en wat moet je goed kunnen improviseren. Hou vol, maar blijf wel reeel . succes kerel. leuk je te volgen......

Hella
9 jaar geleden

Fijn dat je door gaat. Het is leuk om alle verslagen te lezen. Ik leef mee. Had van tevoren niet verwacht dat ik een trouwe lezer zou worden. Succes verder, verstandig besluit. Groet Hella

Jackie
9 jaar geleden

het is idd erg leuk om je op deze wijze te volgen....vette pluim voor je beslissing!Wat?Wel 10 vette pluimen!!!Ik hoop dat de rest van je fietstocht voirspoedig mag gaan en dat je er later met genoegen op terug kunt zien.Fijne vlucht voir morgen en tot lezens!groet uit Perth,Ontario-:)(heerlijk zonnig weertje hier dit weekend....had jij een beetje van moeten meehebben eigenlijk.....)

Ronald
9 jaar geleden

Top Michael. Een hele juiste beslissing. Sommige zaken heb je nu eenmaal niet in de hand en daar is het weer er eentje van. Vanuit Montreal ga je weer met nieuwe energie van start en opbouwend heen.
Ik blijf je volgen. Succes.

Ria
9 jaar geleden

Michael, heel verstandig deze oplossing, je heb nu eenmaal niet alles in de hand. Het blijft geweldig wat je doet!!!!!!!!!!!!!!

Frank Hollander
9 jaar geleden

Moeilijke beslissing??? Deze tocht maken was al een hele stap. Gelukkig heb jij het weer niet onder controlle. Anders had jij 8000 km voor de wind. Nee pikko soms gaat het anders dan verwacht. Dat moet jij nu toch wel weten. Kies de veilige weg en zoals jij ziet zijn er al heel veel mensen happy met jouw actie. Keep on going...the safe way.

Ron
9 jaar geleden

Hoi Michael, goed dat je je reis voort kan zetten. Ga fijn genieten van de nieuwe start en rijg de kilometers aan elkaar.

Elias van Groeningen
9 jaar geleden

Hoi Michael,
de eerste week kijk ik niet op de website had ik mij voorgenomen... Blijkt het spektakel te zijn vanaf de eerste minuut!
Ik begrijp dat je een deel gevlogen hebt, lijkt mij wijs gezien je berichtgeving over de omstandigheden. Vanaf nu kijk ik elke dag even, je verslaglegging is nu al een bestseller, fantastisch.
Over de pomp/ventiel combinatie: Bij bijna alle pompjes kun je de kop losdraaien en het rubber omdraaien, de pomp is dan geschikt.
Over het schakelen: Het is goed mogelijk dat de kiezelsteentjes de kabel een ongewenste spanning gaven en e.e.a. hierdoor niet goed werkte. Een ander bekend probleem bij versnellingskabels is vocht i.c.m. vorst. Binnenkabels kunnen vastvriezen in de buitenkabel.
Succes met het volgende hoofdstuk van je reis, ik ga je volgen.

Alie Berkhout
9 jaar geleden

Hoi Michael.

Hartelijke groeten van mij en heel veel succes met je verdere reis.
Ik lees je Blogs en leef met je mee. Wat een prestatie!!

Gr Alie ( schoonrijden , woensdagavond ) en wie weet : tot in Vancouver.