Interview in Bergen aan Zee

Gepubliceerd op 3 april 2015 om 22:18

SarcosCoop interview

Vrijdag 3 april.

Vandaag heb ik een interview met Miryam Schobben voor de SarcosCoop (blad voor Sarcoïdose patiënten) in Bergen aan Zee!

Op de fiets naar Bergen aan Zee met de Tomtom. Toch kom ik een beetje bedrogen uit want hij stuurt me steeds wegen op waar ik helemaal niet mag fietsen. Via Obdam naar Heerhugowaard en met een grote omweg naar Koedijk zo naar Bergen aan Zee. In Heerhugowaard liep ik vast.

Gelukkig zag ik daar een jonge man post bezorgen, die kan ik vast vragen hoe ik het beste met de fiets richting Bergen aan Zee kom. Terwijl ik hem aansprak en afremde wou mijn klikpedaal niet los en viel ik bijna voor de ogen van deze jonge man. Er ontstond een bijzonder gesprek waarin Martin mij vertelde over zijn fietspassie en zijn zwaar fietsongeluk waar hij nog de gevolgen van moet ondervinden. Dat maakte wel even indruk zeg! Hij liet mij de weg zien op zijn telefoon en ik besloot de brug te nemen.

Ik vroeg hem een stukje op mijn website achter te laten (nog bedankt Martin) en met mijn gedachten bij het verhaal van Martin fietste ik verder.

Het was prachtig weer, hoewel boven Alkmaar grote donkere wolken voorbij trokken bleef het toch droog.

zeehuis-2.jpg

Het interview was gezellig en ik kreeg volop goede vragen die ik in alle rust kon beantwoorden. Nog een paar foto’s met de zee op de achtergrond en dan weer huiswaards. De tijd was om gevlogen. Ik ben Miryam Schobben dankbaar voor haar aandacht en dat ze special voor mij uit Heerlen naar Bergen aan Zee gekomen was.

De terugweg was net zo bijzonder. Ik kwam in Heerhugowaard in een deel waar ik nog nooit geweest was en echt zo iets had van; Hoe kom ik hier uit?

Gelukkig liet mijn richtingsgevoel mij niet in de steek. De Tomtom wel omdat hij geen fietsroutes neemt. In Nederland een drama maar in Canada straks geen probleem (hoop ik) want daar fiets ik langs de wegen op de vluchtstroken.

Kortom heerlijk gefietst met volle bepakking waarbij de kilometer teller mij aangaf dat ik 97 km gereden had. Het was prima te doen met deze omstandigheden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.