Laatste check fiets

Gepubliceerd op 27 maart 2015 om 18:47

De laatste controle voor de grote tocht.

Vandaag krijgt mijn fiets een laatste beurt/controle voordat ik naar Canada ga.

Ik wil zeker zijn van een goede start en ik heb nu al een kleine 1500km gereden op de Poppink.

Ellen (mijn vrouw) is vandaag mee en na ruim 1,5 uur rijden komen we aan bij Elias van Groeningen.

 De Rohloff-naaf hoeft niet onder handen genomen te worden. De fabriek gaf aan dat het voortijdig olie verversen niet nodig is en dat ik er zeker de 8000 km nog extra op moet kunnen rijden. Ik loof dat ook wel want hij loopt nu zo mooi en schakelt perfect.

Elias loopt mijn fiets na de wielen gaan eruit en de spaken worden na getrokken. Er zit geen slag in de wielen maar Elias haalt zelfs de kleinste oneffenheden eruit. Ondertussen maak ik me verdienstelijk door mijn ketting schoon te maken. Ja de fiets zag er niet lekker uit. Ik was de laatste keer door regen en bagger gefietst en dat was te zien ook.

Elias liep alles na en heeft me nog een aantal tips gegeven voor onderweg. Daarnaast kwamen net met de post de onderdelen binnen die ik nog voor mijn tocht nodig had. Een vouwband (reserve buitenband, Schwalbe Mondial), extra spiegeltje, kettingschalmpjes, een torx sleutel, reserve set remblokjes etc.  Nadat Elias alles had na gelopen en we ondertussen weer een beetje bijgepraat waren zijn Ellen en ik weer richting het Noorden gegaan. Vlak voor vertrek zagen we nog net de vrouw en dochter van Elias en zijn toen richting huis gegaan.  De fiets is in topconditie en daar zal het niet aan liggen!

IMG_1141.JPG

Reactie plaatsen

Reacties

Han
9 jaar geleden

Materiaal is het halve werk!