Het 2e bericht uit Canada

Gepubliceerd op 11 april 2015 om 16:38

Vrijdag, 10 april 2015

"Héél vroeg, heb ik, na aankomst op het vliegveld in St. John’s, een taxi genomen naar het motel ‘Greenwood’. Het was een grote auto waar de doos met de fiets zo in kon. De taxichauffeur vroeg wat iemand met een fiets in deze tijd van het jaar in Canada doet. Na mijn uitleg was hij onder de indruk van mijn verhaal. Hij kent een oude hoofdredacteur van NTV, een grote tv zender hier in Newfoundland. Bij aankomst in het hotel om 3:30 uur plaatselijke tijd, heeft hij zijn nummer voor mij nog opgezocht in het telefoonboek. Daarna ben ik meteen naar bed gegaan en heb goed geslapen! Het was een lange dag…

IMG_1221.JPG

In de loop van de ochtend heb ik mijn fiets in elkaar gezet. Dat ging goed, maar er zat een slag in mijn voorwiel. Die heb ik er gelukkig redelijk snel uit kunnen halen. De mensen zijn hier erg vriendelijk, zo ook de manager van het hotel die mij al meerdere keren koffie heeft gebracht. Na een testritje op de parkeerplaats, ben gelijk op de fiets naar het Terry Fox monument gereden. Op het moment dat ik daar was, was ik echt helemaal alleen, met prachtig weer… Een ongelooflijk mooi moment en ook wel emotioneel, omdat ik Terry even heel dichtbij voelde.

IMG_1218.JPG

IMG_1215.JPG

Daarna met hulp van de TomTom naar de Canadian Cancer Society (CCS) gereden. Die waren verbaasd dat ik ‘helemaal op de fiets’ toch nog bij hen langs kwam. Donna Gear, de manager, was net weg, maar ik heb met de andere dames daar gesproken. Een dame die de dienst achter de balie kwam overnemen, was verdrietig omdat haar schoonzuster net te horen had gekregen dat zij een zeer agressieve vorm van kanker heeft. Ik liep daarom terug naar buiten om een ‘Strength of Hope 2015’ bandje voor haar uit mijn fietstas te halen. “Geef deze aan jouw schoonzus en zeg dat ik ook voor haar fiets. Er is altijd hoop en zeg ook dat zij ervoor moet vechten!” Toen volgde een explosie van emoties bij iedereen die daar was. En ik werd op een goede manier geknuffeld. Dat was wel een beetje raar, want er waren op dat moment ook dames die een pruik kwamen uitzoeken in verband met de gevolgen van chemotherapie. Een heftig, maar zeer bijzonder moment.

IMG_1239.JPG

Toen naar de Wallmart om boodschappen te doen: brood, beleg, water, brandstof voor mijn kooktoestel, nieuwe prepaid Phone card etc. En weer terug naar het motel ‘Greenwood’. Fietsen langs de weg is inderdaad wel wennen. Ik vind het nog een beetje eng. Hier in de stad, die erg heuvelachtig is, zijn geen vluchtstroken, dus ik rij echt tussen de auto’s in die nu niet op een fietser rekenen. “A bit scary.” Het was inmiddels al laat en ik ben daarom lekker gaan eten in de ‘Red Rock’ van het motel, waar ik een prima steak kreeg… “Geniete!!!” Nu wel op tijd naar bed en weer goed geslapen.

2015-04-10191733.jpg

 

Zaterdag, 11 april 2015

begon met slecht weer: ijs, sneeuw en regen! Ik bleef daarom binnen en heb de media gebeld. Ik heb direct een telefonisch interview gehad met ‘The Voice Of the Common Man’ (VOCM) een hele populaire radio zender. Het grappige is dat het logo bij mijn webcam op mijn website staat!

Ik heb ook contact gehad met Jim Furlong, de man waar de taxichauffeur het over had. Hij is met pensioen, maar werkt af en toe nog én heeft veel contacten. Hij kon mij niet beloven dat er een TV crew op zondagochtend klaar zal staan, maar hij ging zijn best doen. Wel kan hij een cameraploeg regelen in ‘Grand Falls Windsor’ en dat komt volgens mij wel goed. Tevens heb ik nog contact gezocht met de Telegram, een populaire krant. Ik heb trouwens van verschillende kanten adviezen gekregen met welke media ik contact moet zoeken.

Ik heb vandaag al mijn spullen opnieuw ingepakt en een rustdag gehouden. ‘s Middags geskyped met mijn vrouw en jongste zoon. Daarna was het droog en ben ik nog wat laatste spullen bij de Wallmart gaan halen. Gelijk daar in de buurt gegeten bij de Pizzahut! Ik moet zeggen dat de pizza daar echt niet verkeerd was.

Terug in het motel waren er diverse motelgasten die mij wilden zien en met mij op de foto wilden. En ik kreeg een kaartje van een man die mij op mijn hart drukte om bij hem langs te komen in Aurora. Dat ligt net boven Toronto. “Ik ga een goede maaltijd voor je koken!” zei hij.

En toen op tijd naar bed, maar voordat ik echt kon gaan slapen was het al 22:30 uur…"

 

Han Schomakers, editor

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Han
9 jaar geleden

Ja, je ziet wat zo'n avontuur voor onverwachte dingen met zich meebrengt. Het zal goed zijn voor je Moraal want die moet je met zo'n ambitieuze planning er wel door heen gaan slepen. Als je dit leest, zal je eerste fietsdag zich wellicht en hopelijk naar een bevredigend eind hebben bewogen. In gedachten op je bagagedrager!

Bart
9 jaar geleden

Heel goed van je Michael zoals je alle publiciteit naar je toe weet te trekken. Succes!

Ida
9 jaar geleden

Nog even Michael dan zit je eerste echt fietsdag erop. Hoop dat alles volgens plan gaat. Hopelijk zit het weer een beetje mee. Suc7.

Frank
9 jaar geleden

Als jij dit leest heb jij de eerste rit gehad. Hopelijk viel het mee. Slaap lekker straks en op naar de 2e dag. Succes!!!!!

Joke
9 jaar geleden

Én weer gelezen!!
Geweldig dat je zoveel aandacht van de Canadezen krijgt Michael.
Je verwent ons wel met zulke lange verslagen en mooie foto's..........ik hoop dat dat zo blijft!
Heel veel plezier en succes!!

Ria Broers
9 jaar geleden

Wat veel indrukken in korte tijd. Veel succes, maar vooral plezier.
Geniet ervan! We volgen je op de voet

Sylvia
9 jaar geleden

Hoi Michael. Als het goed is heb je de eerste km. gehad. Hoop dat het goed gegaan is. Hier vandaag sinds vorig jaar juli controles gehad. Uitslag was oké.
Heel veel succes en zet hem op. Mooie reportage voor rtv noord.

Leyla
9 jaar geleden

Nou Michael ik zal je zeggen... ik kreeg een brok in mijn keel bij de foto waar je samen met Terry staat. Je maakt wat mee daar. Heel veel plezier en geniet van elk moment. Wij genieten hier mee met jou. Pas goed op je zelf.
hartelijke groeten Leyla

Roeland
9 jaar geleden

Beste Michael. Geweldig hoe je het doet. Je gaat zeker nog veel onverwachte ontmoetingen krijgen waar je kracht uit zal putten. Veel succes. Ik volg je.

PS Op jouw uitdrukkelijk verzoek: 2.58

Henk en Elly Wartenhorst
9 jaar geleden

Beste Michael, Wat ga je een groot avontuur tegemoet en wat een geweldige prestatie ga jij leveren . daar stellen die 14 Ned, Kampioenschappen van mij niets bij voor .
Heel veel succes en we blijven je volgen .
Hartelijke groet , Elly en Henk .

Han
9 jaar geleden

De taart hebben we gesloopt! Heerlijk. Sterkte vandaag weer!
Probeer je planning vast te houden!

Ellie
9 jaar geleden

Mike, als ik het zo hoor, krijg je veel respons in Canada, en daarom weet ik ook dat je het haalt, je zult meerdere aanbiedingen krijgen om ergens te mogen eten cq te overnachten. Ga er voor joh!!!!