De actie van Puck Voorderhake!

Gepubliceerd op 23 maart 2015 om 19:50

Wat een kanjer is dat!!!

Hoewel ik eerst dacht dat Puck (mijn achter nichtje) zaterdag voor mijn tocht een actiefietstocht ging maken bleek dat ze dat Zondag ging doen. Ik blij!! Want nu kon ik mee. Natuurlijk heb i dat wel aan Puck gevraagd of dat mocht, terminste of ze leuk zou vinden. En zo gebeurde het dus dat we zondag een fietstocht zijn gaan maken van Poort tot Poort.

Ja van de Amsterdamse poort in Haarlem naar de Haarlemsepoort in Amsterdam en weer terug.

Het was prachtig weer met een koud windje. Eerst tegen en later lekker mee. Dat ik met Puck vertrok wist ik nog niet wat ze allemaal gedaan had. Puck had haar eigen actie voor Strength of Hope 2015 opgezet. Ze had een geldkistje gemaakt met allerlei sponsorteksten erop en was al naar sponsoren opzoek gegaan.

We zijn bij Halfweg (en dat klopt wel zo’n beetje want het heet niet voor niets zo) nog bij Anya Van de Wetering op nummer 21 een prachtige donatie opgehaald die gelijk was aan haar huisnummer. Wat een ontzettend mooi gebaar. Ik voelde me echt vereerd en geraakt! Gelukkig woonde ze niet op nummer 1!

Daarna zijn we nog bij het café de Herberg en andere kennissen van Puck haar ouders langsgegaan in Halfweg. Zo slecht ik ben in namen!! Ik weet niet meer hoe ze heten …excuses. Ook zij gaven een mooie donatie. Echt lief.

Puck en ik mochten zelf nog wat drinken maar we besloten om toch maar door te fietsen nu het nog zo mooi weer was.

Het fietsten ging prima. Puck trapte hem lekker aan zo gezegd! Lekker praten onderweg en voor je het weet ben je in Amsterdam. We moesten nog wel 2,3 km rijden om bij de Haarlemspoort te komen.

Daar waren we dan en nu nog op de foto. Een man met een baby’tje op zijn buik gevraagd om een foto te maken. Prima gelukt en hups weer verder. Natuurlijk wilde ik wel even opsteken met Puck en dat hebben we bij de Westergasfabriek gedaan. Lekker en frisje en daarna voor de wind richting Haarlem.

We zijn op de terugweg nog langs Zwanenburg gegaan. Even bij mijn neef en papa van Puck, Steven langs en mijn tante (puck haar oma) Loes langs geweest.

Alweer een hele mooie donatie van mijn tante Oma Loes gekregen. Nu wordt het wel spannend wat er allemaal in het kistje zit!!

We zijn vanaf daar richting verder gegaan richting Haarlem en beloofde over de Bietenbrug te gaan.

Maar nog geen honderd meter verder waren we zo aan het kleppen Puck en ik dat we gewoon lekker voorbij de Bietenbrug gefietst zijn en daar pas veel later achter kwamen.

Met de wind in de rug waren we zo in Haarlem. Daar werden we opgewacht door Angelique en mijn nichtje Inge. Nu wordt het tijd om het kistje te openen en dat mocht ik doen.

Puck mocht het geld tellen en ….niet te geloven € 136,65 !!

Wat een prachtig resultaat.

Ik wist en weet niet waar ik het meest blij mee ben;

De mooie donaties of de geweldige fietstocht met Puck die deels langs stukken uit mijn vroege jeugd ging toen ik nog zelf in Zwanenburg woonde. Ik heb enorm genoten en stond letterlijk en figuurlijk in het zonnetje. Dit is echt iets om straks op de eenzame tochten in Canada in de kou naar heerlijk aan terug te denken.

Puck bedankt!!!

Reactie plaatsen

Reacties

puck
9 jaar geleden

ik vond het ook heel leuk en geslaagd <3